Conacul Drahneilor - / +

Pensiunea-Conacul-Drahneilor
Probabil multe persoane cand aud cuvantul conac se gandesc la o cladire veche, istorica si nu la o cladire care sa imbine perfect arhitectura veche cu utilitati indispensabile zilelor noastre. Nu ma gandesc la tehnologie ci la o baie cu dus, chiuveta, etc.

Conacul Drahneilor este o pensiune din localitatea Ruscova judetul Maramures, o cladire care respecta intocmai arhitectura veche a zonei. Adica vorbim de o cladire construita din lemn si ceva piatra. Evident lemnul nu e unul banal ci prelucrat cu multa migala, cum nu mai mesterii maramureseni stiu sa o faca.

Dincolo de aspectul arhitectural al pensiunii, locatia unde aceasta a fost construita e una aparte. Undeva la circa 4 km de sosea, intr-o vale brazdata de un parau, atat in stanga cat si in dreapta sau in orice directie ai privi, vezi doar munti. Adica natura si iar natura, un loc unde doar pasarile, fluturii si din cand in cand iarna se mai aud si lupi. Desi Conacul Drahneilor pare izolat, eu as spune ca in acest context ,, izolat” e un privilegiu, cu toate acestea exista un drum de acces care poate fi strabatut fara probleme de orice autoturism.

Pensiunea Conacul Drahneilor nu se limiteaza doar in exterior la respectarea traditiei, si interiorul este unul extrem de interesant. Lemn sculptat, piatra, chiar si paturi care in locul saltelelor au fan. Totul rustic si traditional, mai putin baia, cum spuneam si mai sus, desi si aceasta respecta o anumita linie care se apropie de zona rustica. Pentru cei care apreciaza astfel de calitati poate fi un reper interesant la sfarsit de saptamana sau poate chiar mai mult, un concediu intreg.

Maramuresul in general are multe de aratat, incepand de la istorie, natura si terminand cu bucataria specifica zonei. Conacul Drahneilor poate rezolva multe din cerinte, incepand cu o cazare intr-un loc inedit, bucatarie traditionala cu produse din gospodaria proprie, intr-un cuvant poate fi un reper cand vine vorba de cazare Maramures..

Cat priveste atractiile zonei acestea sunt foarte multe si pot multumi toti turistii indiferent de varsta. In Maramures poti avea parte de la plimbari linistite cu mocanita sau caruta la sporturi extreme, cum ar fi tiroliana, rafting. Practic aproape in fiecare localitate ai ceva de vizitat, zona insasi este un muzeu viu, iar daca mai ai norocul sa ajungi si in pargul unei sarbatori, spectacolul este garantat.

Pe langa toate acestea, normalitati cu care cei din zona trateaza anumite evenimente care noua ni se par iesite din comun, dau si mai multa savoare la ceea ce se intampla. Uneor ai senzatia ca esti la teatru, insa la un teatru foarte bun protagonistii nu se prefac, totul e real. Iar daca va doriti liniste aveti la dispozitie cel mai mare parc natural din Romania ca intindere. O zona fantastica cu de toate, cascade, munti inalti o flora si fauna deosebita si unica. Aici parca si izvoarele canta iar apa parca are gust de miere, florile par mai parfumate si toate parca tin timpul in loc.

Pana la urma indiferent unde va cazati este important sa vizitati aceste locuri, ar fi de preferat totusi sa alegeti o pensiune traditionala, cu siguranta va fi o experienta placuta pe care o veti repeta. Maramuresul este unic, diferit, de la anotimp la anotimp si de la o sarbatoare la alta.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Copyright 2013 Creditportal.ro - designed by Pen Romania
Back to TOP