Fibra de sticla sau spuma poliuretanica? - / +

Creditportal
Fibra de sticla (vata de sticla) si spuma poliuretanica sunt doua dintre cele mai folosite materiale pentru izolatie. Aplicate pe pereti, podele sau chiar pe acoperisul cladirilor sub diferite forme, aceste materiale formeaza o bariera rezistenta ce impiedica pierderea caldurii din interiorul locuintei, pe termen lung asigurandu-ne costuri mai reduse la energia electrica.

Pentru a intelege comparatia dintre cele doua materiale izolatoare vom incepe mai intai cu valoarea R si ce reprezinta ea. Valoarea R este o unitate de masura folosita in industria constructiilor pentru a masura rezistenta termica a unui material. Aceasta valoare se calculeaza in mare parte prin impartirea grosimii materialului la conductivitatea termica. Ca punct de reper, noi trebuie sa stim ca cu cat valoarea R este mai mare, cu atat materialul izolator este mai bun.

Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este folosita sub forma de spray cat si sub forma de placi prefabricate. Sub forma de spray, pulverizabila, este folosita in special la interior pentru izolatia caselor de lemn, la subsoluri dar si la exterior la acoperisuri. Sub forma de placi prefabricate este folosita atat la interior cat si la exterior, in special la izolarea peretilor. Spuma poliuretanica sub forma de spray este pulverizata pe pereti, iar in cateva secunde incepe sa se extinda si formeaza o bariera care nu doar ca pastreaza caldura ci respinge si umezeala, reducand riscul dezvoltarii mucegaiului. Spuma pulverizabila are o valoare R intre 7 si 8, iar in decursul anilor, cand gazul din buclele materialului este schimbat cu aer, valoarea R scade cu maxim 2 unitati. Spuma poliuretanica rigida, care este livrata sub forma de placi are o valoare R putin mai mare, fiind compusa din celule inchise in proportie de 90%.

In videoclipul de mai jos puteti vedea cum se aplica spuma poliuretanica rigida pulverizabila pentru izolarea unui acoperis sub astereala:

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre modalitatile de aplicare si tipurile de spuma, atunci accesat site-ul www.sistemepoliuretanice.ro . Tot aici veti gasi si mai multe videoclipuri in care specialistii se folosesc de sistemele poliuretanice pentru a izola cladiri comerciale sau locuinte proprii.

Fibra de sticla

Fibra de sticla, cunoscuta ca si vata de sticla este de asemenea un foarte cunoscut material pentru izolarea locuintelor, in special in Statele Unite. Ea este comercializata in role de diferite dimensiuni, astfel incat sa poata fi taiata oricand este nevoie. Valoarea R a acestui material este in jur de 3, asadar se observa clar ca spuma poliuretanica este net superioara.

Spuma poliuretanica poate fi folosita atat ca material termo izolator, cat si pentru hidro sau fono izolatie. Chiar daca spuma despre care am vorbit in acest articol s-a dovedit a fi cel mai bun material izolator, exista de asemenea si alte materiale, printre care se numara si termoflocul, polistirenul(valoarea R 4) si vata minerala(compusa in mare parte din lana), fiind putin mai ieftine dar avand si o valoare R mai mica.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Copyright 2013 Creditportal.ro - designed by Pen Romania
Back to TOP